Belföld

Áprilisban újra tüntetnek a diákok

Újabb megmozdulást szerveznek a diákok április 26-án – mondta a korábbi tüntetések egyik meghatározó alakja, Gyetvai Viktor az atv.hu-nak. Mint mondta, a Független Diákparlament által korábban megfogalmazott 12 pont még mindig aktuális, azonban most már a felsőoktatásba való bejutáshoz szükséges kötelező nyelvvizsga ellen is tiltakoznak majd.

A diákok célja, hogy a felvételihez kötelező nyelvvizsga megszerzését addig halasszák el, amíg az ország minden iskolájában elérhető nem lesz a minőségi nyelvoktatás.

Az újabb megmozdulás másik apropója, hogy felelevenítsék, még mindig vannak problémák az oktatásban, kérdéseikre pedig még mindig nem kaptak választ. Céljuk továbbra is az, hogy kapcsolatba kerüljenek a döntéshozókkal.

Gyetvai megjegyezte, hogy a tüntetés önmagában nem elég a változáshoz, inkább csak elősegíti, hogy a döntéshozók is meghallják a diákokat.

Attól, hogy 90 milliárdból külföldre utaztatjuk a diákokat, még itt marad minden, amire költeni kellene
Megvalósíthatatlannak tartja a kormány külföldi nyelvoktatási tervét a Nyelvtudásért egyesület elnöke. Egyetlen kéthetes utazás majdnem annyiba kerül, mint amit a közoktatásban összesen ráköltünk egy diák nyelvtanítására.

Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik