Belföld

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a sorozatgyilkos Fehér Norbertet

Bűnösnek találta kettős gyilkosság elkövetésében és távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte hétfőn egy olaszországi bíróság a jelenleg Spanyolországban fogva tartott Norbert Fehert.

Az olasz médiában csak „Igor, az orosz” ragadványnevén ismert, szerb állampolgárságú Feherre egy bolognai bíróság szabta ki a büntetést – jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A vádlottat egy dohányárus és egy önkéntes parkőr meggyilkolása miatt vonták felelősségre. Mindkét eset 2017 áprilisában történt, az előbbi a Bolognához közeli Budrióban, az utóbbi pedig a Ferrarához közeli Portomaggioréban.

Ezer olasz kommandós üldözi a sorozatgyilkos Fehér Norbertet
Ő Olaszország elsőszámú közellensége.

Az olasz média korábban úgy festette le Fehert, mint egy egykori, könyörtelen orosz katonát, akire így ráragadt az „Igor az orosz”-elnevezés. Elfogását követően kiderült, hogy a leírás tévesnek bizonyult, de a ragadványneve megmaradt.

A 38 éves, szabadkai születésű szerb állampolgár ügyében eljáró spanyol bíróság még 2017 végén közölte: a spanyol hatóságok őrizetében lévő, több gyilkosság elkövetésével vádolt Feher belegyezett esetleges kiadatásába Olaszországnak.

A törvényszék szerint a helyi hatóságok csak azt követően adhatják át Fehert az olasz kollégáiknak, hogy lefolytatták ellene Spanyolországban a háromrendbeli emberölés miatti büntetőeljárást. A törvényszék hozzátette: miután az olasz hatóságok lefolytatták ottani perét, a férfi visszakerülne Spanyolországba, ahol letöltené börtönbüntetését.

Norbert Fehert 2017 decemberében vették őrizetbe a kelet-spanyolországi Cantavieja településénél, miután autójával balesetet szenvedett.

Elkapták a sorozatgyilkos Fehér Norbertet
A 41 éves férfit Spanyolországban fogták el pénteken.

A férfinál három lőfegyvert is találtak, amelyekkel a spanyol rendőrség feltételezése szerint a férfi megölt két rendőrt és egy gazdálkodót az őrizetbe vételét megelőző napon Teruel közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik