Belföld

Ezer olasz kommandós üldözi a sorozatgyilkos Fehér Norbertet

Az olasz sajtó hidegvérű gyilkosként számol be a 40 éves szabadkai születésű Fehér Norbertről, akit legközelebbi ismerősei csak úgy ismernek: Igor, az orosz. A kegyetlen gyilkosról a Corriere cikke alapján a Bors írt cikket szerdai számában.

Fehér rovott múltja miatt Igor Vaclavics néven Olaszországban kezdett új életet, üzletember imázsát gondosan felépítette, miközben társaival jórészt betörésekből tartották fenn magukat. Fehér többször is megjárta a börtönt, de 2007-ben jó magaviselete miatt két évvel hamarabb szabadult.

Fehér április 1-jén kezdett ámokfutásba:egy budriói bár kocsmárosát, az 52 éves Davide Fabbrit mészárolta le a be­vételért, a dulakodás közben maga is megsérült.Nem sokkal ezután, menekülés közben Fehér egy önkéntes mezőőrre támadt. A 62 éves Valerio Verri a helyszínen életét vesztette, az olasz lapok szerint Fehér elvette a fegyverét is. Fehér az őr társát is súlyosan megsebesítette, de ő túlélte a támadást.

Az olasz hatóságok ezerfős alakulattal keresik Fehér Norbertet, aki a cikk szerint egykori betörőtársai állítják: Fehér Norbert különösen szívós alkat, hetekig elél az erdőben burgonyán, bogyókon, gyümölcsön. Sárban és barlangban is hajlandó aludni, holott azt állítja: sosem volt katona. Fehér mindvégig titkolta szmeélyazonosságát, végül az Interpol azonosította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik