Belföld

Dúró Dóra szigorítaná a szexuális felvilágosítást

Azt szeretné, ha senki nem terjeszthetne homoszexuális propagandát az iskolákban.

A Mi Hazánk Mozgalom független képviselője határozati javaslatot nyújtott be azért, hogy iskolai szexuális felvilágosításon devianciákat ne népszerűsíthessenek. Dúró Dóra szerint a kormánynak június 30-ig kellene rendeletet alkotnia arról, hogy az iskola alkalmazottain, szakemberein kívül csak az tarthasson a nemi életről, irányultságról, a pszichoszexuális fejlődésről foglalkozást, akit külön jogszabály feljogosít erre.

Indoklása szerint az iskolapszichológus és a biológiatanár foglalkoztatása törvényi előírás, így minden általános iskolában lennie kell a szexuális nevelés terén képzett szakembernek.

A Nemzeti alaptantervben megfogalmazott fejlesztési célok személyi, tárgyi feltételei rendelkezésre állnak. Ennek dacára

újabban megkérdőjelezhető szakmai hitelességű és több esetben a tagjaik speciális szexuális irányultságának képviseletére létrehozott társadalmi szervezetek tartanak

szexuális felvilágosítást oktatási intézményekben.

Egyes civilek ezeken a foglalkozásokon, a szexuális kisebbségek hátrányos megkülönböztetése elleni felvilágosítás álcája alatt „érzékenyítő programnak” nevezett propagandával befolyásolnák a gyermekek szexuális fejlődését.

Ennél egyértelműbben fogalmaz Facebook-oldalán a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

Dúró Dóra ezért olyan törvénymódosítást szeretne, amely szakmai és etikai feltételek alapján pontosan meghatározná, kik vehetnek részt az iskolai szexuális felvilágosításban. Mint írta, az akkreditáció lenne a biztosíték a gyermekek védelmére.

Szexuális vészhelyzet a magyar fiataloknál
A fiatalok alig tíz százaléka védekezik az első szexuális együttléte alkalmával.

 

Így lenne jó szexuálisan nevelni
A félévente, évente egy osztályfőnöki óra kevés a rengeteg témára, itt a bizonyíték rá.

Kiemelt kép: 24.hu/Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik