Dúró Dóra szigorítaná a szexuális felvilágosítást

Azt szeretné, ha senki nem terjeszthetne homoszexuális propagandát az iskolákban.

A Mi Hazánk Mozgalom független képviselője határozati javaslatot nyújtott be azért, hogy iskolai szexuális felvilágosításon devianciákat ne népszerűsíthessenek. Dúró Dóra szerint a kormánynak június 30-ig kellene rendeletet alkotnia arról, hogy az iskola alkalmazottain, szakemberein kívül csak az tarthasson a nemi életről, irányultságról, a pszichoszexuális fejlődésről foglalkozást, akit külön jogszabály feljogosít erre.

Indoklása szerint az iskolapszichológus és a biológiatanár foglalkoztatása törvényi előírás, így minden általános iskolában lennie kell a szexuális nevelés terén képzett szakembernek.

A Nemzeti alaptantervben megfogalmazott fejlesztési célok személyi, tárgyi feltételei rendelkezésre állnak. Ennek dacára

újabban megkérdőjelezhető szakmai hitelességű és több esetben a tagjaik speciális szexuális irányultságának képviseletére létrehozott társadalmi szervezetek tartanak

szexuális felvilágosítást oktatási intézményekben.

Egyes civilek ezeken a foglalkozásokon, a szexuális kisebbségek hátrányos megkülönböztetése elleni felvilágosítás álcája alatt „érzékenyítő programnak” nevezett propagandával befolyásolnák a gyermekek szexuális fejlődését.

Ennél egyértelműbben fogalmaz Facebook-oldalán a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

Dúró Dóra ezért olyan törvénymódosítást szeretne, amely szakmai és etikai feltételek alapján pontosan meghatározná, kik vehetnek részt az iskolai szexuális felvilágosításban. Mint írta, az akkreditáció lenne a biztosíték a gyermekek védelmére.

P
Szexuális vészhelyzet a magyar fiataloknál
A fiatalok alig tíz százaléka védekezik az első szexuális együttléte alkalmával.

 

Girl with contraceptives posing against white background
Így lenne jó szexuálisan nevelni
A félévente, évente egy osztályfőnöki óra kevés a rengeteg témára, itt a bizonyíték rá.

Kiemelt kép: 24.hu/Neményi Márton

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Scenic view over Hong Kong island, China, by night. Multicolored nighttime skyline with illuminated skyscrapers seen from Victoria Peak
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.