Belföld

Új tulajdonos a TV2-ben Andy Vajna halála után

Felbukkant egy rejtélyes máltai cég is.

A G7 ír arról, hogy néhány nappal Andy Vajna halála után a TV2 tulajdonosai között felbukkant egy máltai offshore cég. A céges papírok szerint a Medialog Worldwide Ltd. egyelőre minimális részesedéshez jutott.

A TV2 Zrt. 5 000 004 darab részvényéből csak négyet szerzett meg. Ez most szavazati jogot, osztalékot nem biztosít.

A céget képviselő ügyvédi iroda a január 24-ei közgyűlésen egy tavaly májusi meghatalmazással vehetett részt. Akkor még Andy Vajna volt az egyedüli tulajdonos, mint a Magyar Broadcasting Co Zrt. vezérigazgatója és alapítója.

Ez arra utal, hogy egy opciós szerződés állt a háttérben, a jövőben akár tovább növelheti részesedését az új tulajdonos,hiszen csak így van értelme a meghatalmazásban annak a kitételnek, hogy az ügyvédi iroda szavazhat is a tulajdonos helyett.

Az új tulajdonosról a máltai cégregiszterből nem sok minden derül ki, de a TV2 alapszabálya szerint a céget Zsoldos János Demeter képviseli. Ő korábban egy olyan máltai céget is vezetett, amely 2015 végéig árulhatott letelepedési kötvényeket.

A januári közgyűlésen egyébként a Válasz Online szerint átalakították a TV2 igazgatóságát, a testületben több Mészáros Lőrinc-közeli ember is feltűnt.

Kiemelt kép: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik