Belföld

Levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd lopni ment a templomba

A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a harminckilenc éves férfival szemben, aki lakhelyelhagyási tilalom alatt megszökött, majd Csongrád megyében kültéri klímaegységeket, ereszcsatornákat lopott.

A férfival szemben 2016 márciusában egy ellene folyó büntetőeljárásban lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Veszprémi Járásbíróság Csanytelek területére, amelynek technikai eszközzel történő ellenőrzését is elrendelte. A férfi levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd elhagyta a települést. Emiatt elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A férfi ezt követően Csongrádon, egy önkormányzati intézmény két klímájának kültéri egységét, a vezetékek és rézcsövek elvágásával, leszerelte, és az egységeket elvitte. A klímaegységek értéke mintegy 240 ezer forint volt.

A férfi Felgyőn, egy vendéglátóegység klímájának 50 ezer forint értékű kültéri egységét is leszerelte, majd meglátogatta az egyik csongrádi templomot is, ahonnan két rézből készült ereszcsatornát lopott. A férfi a klímaegységeket és a csatornákat nemesfémként értékesítette, az eladás során pedig valótlanul akként nyilatkozott, hogy a dolgok az ő tulajdonában vannak.

A Csongrádi Járási Ügyészség üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopással, hamis magánokirat felhasználásának vétségével és fogolyszökés vétségével vádolja.

Az ügyészség börtönt kért a férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik