Belföld

Elítélték a diáktársukat brutálisan összeverő hatvani fiatalokat

A Hatvani Járásbíróság ítéletet hozott azoknak a fiataloknak az ügyében, akik brutálisan összevertek egy 15 éves lányt a hatvani gimnázium előtt.

A 16 és 17 éves lány megbeszélte, hogy egy korábbi vitát úgy fognak rendezni hogy az iskola előtt, az utcán, az iskolatársaik szeme láttára megverik a kiskorú lányt. A hetedik tanóra befejezését követően a iskolából kilépő lányt látványosan megragadták, és közel száz diák előtt, körülbelül harminc méteren keresztül az utcára vezették abból a célból, hogy megverjék, miközben számon kérően kiabáltak vele.

Ezt követően pofon ütötték, a fejét a betonoszlopba ütötték, valamint a haját kitépték, és megrugdosták, amikor a földre került.

Az elsőrendű vádlott tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és társtettesként elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt két év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette, társa egy év hat hónap fiatalkorúak fogházat kapott, két évre felfüggesztve. A cselekményben bűnsegédként részt vevő fiatalember egy év hat hónap börtönt kapott, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik