Belföld

DK: Bayer az új-zélandi terroristát „mosdatta”

A párt követeli, hogy a publicista kérjen bocsánatot.

A Demokratikus Koalíció emlékeztetett rá, hogy a gépfegyveres merénylő 50 embert ölt meg, amikor két mecsetet is megtámadott az új-zélandi Christchurchben.

Az ellenzéki párt szerint egy civilizált ember tudja, hogy a terrornak nincs vallása, „a gyilkosság mindig gyilkosság”.

A DK szerint Bayer Zsolt a blogján mégis a muszlimellenes új-zélandi terrorista mosdatásába kezdett, mondván a titkosszolgálati akció végrehajtója azért ölt, hogy lejárassa a „bevándorlás-ellenes” kormányokat.

Bayer odáig ment, hogy azt írta,

most már számos titkosszolgálat azon dolgozik, hogy ebből a tömeggyilkosságból a lehető legnagyobb hasznot hozza ki a bevándorláspárti, kozmopolita, nemzetellenes politikai erők számára.

Ebből a DK arra következtet, hogy a Fidesz-alapító publicista szerint „ha egy feltüzelt szélsőjobboldali fegyvert fog és tömegmészárlásba kezd, az nem az ő és a szélsőjobb hibája, hanem mindenki másé”.

A párt követeli, hogy Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért!

Ha egy szélsőjobboldali gépfegyverrel megöl 50 embert csak azért, mert ők muszlimok, akkor nem összeesküvés-elméleteket kell gyártani a kimosdatására, „hanem elítélni, mint minden tömeggyilkost, legyen bármilyen származású vagy vallású!”

Módosítják a fegyvertörvényt Új-Zélandon
Elvi megállapodásra jutott a kormány.

A DK szerint egy ilyen tragédia után Bayer Zsoltnak éppen az ellenkezőjét kellene tennie, mint amit most csinál: beismerni, hogy a szélsőjobboldali terror is terror, és belátni, hogy az idegenellenes gyűlöletkeltés hatásai nem érnek véget a szavazófülkékben.

Többek közt ők az új-zélandi vérengzés áldozatai
Egy hároméves kisfiú is meghalt a támadásban, illetve az áldozatok között van egy nő is, aki kerekesszékes férjét kereste.

Kiemelt kép: Brenton Tarrantot, az új-zélandi kettős merénylet  gyanúsítottját vezetik a tárgyalóterembe. A 28 éves ausztrál férfi ellen tömeggyilkosság miatt emeltek vádat. MTI/EPA/SNPA Pool/Martin Hunter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik