Belföld

Aki nem akar gyereket, szüljön, aki akar, bízzon Istenben

A szakember szerint furcsa képzést indít az EMMI pénzén a Katolikus Szeretetszolgálat.

Az EMMI a Katolikus Szeretetszolgálaton keresztül több mint 20 millió forinttal támogat egy tréninget orvosoknak, egészségügyi szakdolgozóknak – írja a 444.hu-n Kunetz Zsombor, aki szerint a tanfolyam mottója az lehetne, hogy

aki nem akar gyereket, az szüljön, aki akar gyereket, az bízzon a szerencsében, de ne a tudományban, hiszen mindannyian Isten kezében vagyunk.

A pályázó csak a 700 ezer forintos részvételi díj 5 százalékát, 35 ezer forintot fizeti, de cserébe vállalnia kell, hogy legalább december 31-ig nem működik közre abortuszban, mesterséges megtermékenyítésben, fogamzásgátló tablettát, eszközt nem alkalmaz, tevékenységét a FEMM-módszer szellemiségében végzi.

Ez az orvos szerint aggályos, hiszen a pályázó így pácienseinek fogamzásgátló tablettát még ügyeletben sem írhat fel,

legyen szó akár sürgősségi fogamzásgátlásról, akár erőszak kapcsán felmerülő igényről.

Ráadásul egy tudományosan kevésbé alátámasztott módszerért le kell mondania arról, hogy inszeminációval (sperma befecskendezés), lombikprogrammal segítse a hozzá forduló párokat.

Évente 10 ezer lombikbébi-kezelést indíthatnának, ha bevonnák a magánszektort
Hiába emelték duplájára a közfinanszírozott beavatkozások számát.

Mivel ez az aláíróra is érvényes, így a pályázó maga sem védekezhet gumióvszerrel a terhesség, a nemi  úton terjedő betegségek ellen.

Kunetz Zsombor szerint a tréning tudományos értéke nem indokolja az orvosi eskü megtartását, a szabad orvosi döntéseket és az orvosok saját egészségét is veszélyeztető szándéknyilatkozat aláírását.

A képzés minőségétől eltekintve Kunetz Zsombor furcsállja, hogy – mivel a támogatást az EMMI adja -, így közpénzből képeznek olyan orvos-, egészségügyi oktatókat, akik nem írnak fel a köznek fogamzásgátló tablettát. Szerinte egyelőre egyébként nem lehetett túl népszerű a pályázat, hiszen a március 15-én lejárt jelentkezési határidőt meghosszabbították egy héttel.

Kunetz Zsombor: Az orvoselit mindent meg fog tenni, hogy megmaradjon a hálapénzes rendszer
Egy maréknyi magyar orvos készpénzért vesz villát és aranyrúdban tartja a megtakarításait, hogy az adóhatóság ne lásson rá a fekete pénzekre. A Fidesz-KDNP óriási lehetőséget kapott az újabb kétharmaddal: a ciklus végére akár működő rendszerré lehetne alakítani a süllyedő hajót. Csak egy kis bátorság és pénz kell hozzá. Interjú.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik