Élő Belföld

Orbán Viktor: egy liberális birodalomban elveszítjük a szabadságunkat

Nagyon sok lengyel érkezett

A Kálvin téren több lengyel zászlót lehetett látni, mint magyart. A Nemzeti Múzeum előtt viszont már többségben vannak a magyar zászlók. Folyamatosan érkeznek az emberek, de a tömeg még elég szellős.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Kizárhatják a Fideszt az Európai Néppártból,

ez a veszély olyannyira valós, hogy Szájer Józsefet kifütyülték a pártcsalád frakcióülésén, és a 444.hu információja szerint a politikus azzal hívta fel Orbán Viktort, hogy jelezze, nagyon aggasztó a helyzet, megfontolásra ajánlotta azt is, hogy a Fidesz lépjen ki a néppártból, mielőtt a kizárásáról vagy a felfüggesztéséről döntenének. Ilyen légkörben mondhatja el ünnepi beszédét fél 11-től a Múzeumkertben a miniszterelnök, aki hagyományosan nem szokta kerülni az aktuálpolitikai kitételeket a nemzeti ünnepeken, vagyis most is jó eséllyel majd üzen ellenfeleinek/szövetségeseinek (akik jelenleg ugyanazok).

A rendezvény másik szónoka Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök lesz, akivel Orbán jó viszonyt ápol, és akinek pártja, a Jog és Igazságosság nem a Néppárt tagja. A magyar kormányfő utalt is rá korábban, ha tarthatatlan lesz a helyzete a Néppártban, akkor első útja a lengyelekhez vezet majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik