Belföld

Távcsöves puskával lőtte mellkason a szomszédját egy dunakömlődi férfi

A Tolna Megyei Főügyészség emberölés kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat az ellen a 41 éves dunakömlődi férfi ellen, aki rálőtt a szomszédjára tavaly nyáron.

A férfi a vadászati célú fegyvertartási engedélye alapján tartott 4 fegyvere mellett, illegálisan megszerzett egy távcsöves kispuskát is, amelyet felszerelt egy házilagos készítésű hangtompítóval. A kispuskához közel 1300 darab lőszert is vett engedély nélkül, amelyeket a szülei szomszédságában lévő lakóházának tetőterében, egy falvájatban rejtegetett.

Az elkövető szenvedélyesen gyűjtötte a hadi ereklyéket, így tiltott módon a birtokába jutott egy robbanóanyaggal szerelt páncéltörő lövedéknek is. A férfi szülei szomszédságában lévő sértett felújítási munkákat végzett barátjával az ingatlanon. A vadászpuskákat tartó férfi többször is átment hozzájuk beszélgetni, de legalább négyszer elküldték, hogy hagyja őket dolgozni.

A férfi ezen annyira megsértődött, hogy megütötte a létrán dolgozó férfit. A férfi folyamatosan hergelte magát, míg végül délutánra teljesen lerészegedett.  Magához vette a kispuskát, betárazta, kiment a saját udvarára és 30 méterről mellkason lőtte a padlásfeljárójánál dolgozó szomszédját.

A lövés szegycsontja mellett találta el a férfit, akinek roncsolta több szervét és nála közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett.

A sérültet mentőhelikopter szállította Budapestre a Honvéd Kórházba, ahol azonnali életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

Az ügyész fegyházat kért a letartóztatásban lévő elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik