Belföld

Bálint gazda miatt változhat a díszpolgári cím odaítélése

Két javaslat „versenyez”. Á, dehogy.

Vajda Zoltán önkormányzati képviselő Facebook-oldalán tette közzé, hogy a Bálint György díszpolgári címe körüli botrány után már a XVI. kerület polgármestere is új megoldást keres.

Kovács Péter a képviselő-testület következő ülésére már elő is terjesztette javaslatát.

Vajda Zoltán már korábban kezdeményezte, hogy a Fidesz korrigálja korábbi szégyenteljes döntését egy rendkívüli ülésen Bálint gazda ügyében.

Erre nem is reagáltak, ezért az ellenzéki politikus olyan előterjesztést nyújtott be, amelyben azt javasolta, hogy a  díszpolgári cím odaítéléséről a jövőben

ne a képviselő-testület tagjai hanem közvetlenül a kerület választópolgárai döntsenek.  

Eltanulta főnöke, Orbán módszereit!

Vajdának ez a véleménye a javaslatról, amit viszont a fideszes polgármester ajánl a fideszes többségű képviselő-testületnek.

Az ellenzéki politikus furcsállja, hogy Kovács Péter őket vádolja „politikai hisztériakeltéssel”, szerinte ugyanis éppen a Fidesz-frakció nem szavazta meg politikai okból Bálint gazda kitüntetését. (Egy fideszes képviselő, Vincze Ágnes érvelt is azzal, hogy balliberális múlttal nem hajlandó senkit díszpolgárnak megszavazni.)

Bár Kovács Péter előterjesztése nem nyilvános, Vajda Zoltán arról annyit elárul, hogy a polgármester azt szeretné, ha a jövőben egy általa elnökölt grémium tenne javaslatot a díszpolgári címre.  Azért, hogy – idézi az ellenzéki városatya –

még a látszatát is elkerüljük annak, hogy pártpolitikai alapon [ez nem vicc!!!] történik a választás.

A polgármester és Vajda Zoltán előterjesztését is a március 20-ai ülésen tárgyalják.

Frissítés!

Már nem versenyez egymással a két javaslat. Vajda Zoltán jelezte, hogy a jegyző elutasította előterjesztését. Szakmai indoklás nélkül.

Méltatlan a Bálint György körüli vita
Gyöngyös büszke díszpolgárára, Bálint gazdára - közölte a polgármester. 

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik