Belföld

Kifizetem a temetést – mondta a nő, aki agyonvert egy nyugdíjast a börtön előtt

Pénteken a tanú, és a szakértő meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken annak a 33 éves nőnek a pere, aki úgy megvert egy idős férfit a Maglódi úti börtön előtt, hogy az belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint a nő másfél évvel ezelőtt azért ment a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületi objektumához, hogy a jogerős büntetését töltő volt élettársával kapcsolatba lépjen. A nő a járdáról kiabált be a férfinak, amikor az egyik közelben lakó nyugdíjas rászólt, hogy fejezze be a hangoskodást.

A nő szidni kezdte, majd odalépett hozzá és többször ököllel fejen ütötte. A 75 éves férfi a földre zuhant és beverte a fejét az aszfaltba. A nő elmenekült, a járókelők értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a férfit, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy pár nappal később meghalt.

Az előkészítő ülésen az ügyész ötéves börtönbüntetést kért B. Enikőre, ha beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalás jogáról, de ez nem történt meg.

A Fővárosi Törvényszéken pénteken tartották a harmadik tárgyalási napot. Elsőként azt a rabot hallgatták ki, akinek a volt élettársa felkiabált. A férfi elmondta, hogy B. Enikő azért érkezett a börtönhöz, hogy rendezzék a kapcsolatukat és kibéküljenek.

Enikő kiabálta a nevem. Kinyitottam az ablakot, aztán beszélgetni kezdtünk, utána telefonra váltottunk. Közben odajött egy idős úr. Már percek óta beszélgettünk, de az idős ember még mindig ott állt. Éreztem, hogy ebből valami baj lesz. Elkapta Enikő grabancát a mellkasánál,  ő megpróbált kiszabadulni és ellökte a férfit. Ez olyan Vedd le a kezed rólam!- féle lökés volt

– állította a bilincsben előállított fegyenc.

Fotó: Kolontár Krisztián/24.hu

A férfi azt állította, hogy többször is rákiabált a párjára, hogy menjen el a helyszínről. Közben megérkeztek a nyugdíjas férfi rokonai is. A rab szerint az idős embernek semmi baja nem volt a történtek után, nem látott vért, és a férfi a saját lábán száll be a mentőbe is.

Ismertük a bácsit, mert egy házmestertípus volt és állandóan rászólt mindenkire. El sem akartam hinni anyunak, amikor mondta, hogy meghalt. Isten nyugosztalja.

A halált okozó súlyos testi sértéssel vádolt B. Enikő így emlékezett a történtekre:

Köpött és elkezdett ütni a vastag alumíniumból készült sétabotjával. Próbáltam levenni a kezét, de nem tudtam. Aztán kézzel ellöktem és elesett. Elfordultam, mert úgy voltam vele, hogy majd feláll és hazamegy.

Az orvosszakértői vélemény szerint a mentők eszméletlen állapotban vitték a sürgősségire a 75 éves férfit. Mindkét kezén célzott, hárító jellegű sérülések voltak. Az első CT-vizsgálatok nem állapítottak meg rajta koponyaalapi törést. A boncolási jegyzőkönyv szerint viszont több zúzódás volt az arcán és eltört a koponyacsontja is. A kirendelt szakértő a két merőben eltérő orvosi véleményt azzal magyarázta, hogy valószínűleg nem vették észre a halántéknál lévő törésvonalat a CT-vizsgálaton.

Tudtunk beszélni a szemmel láthatóan meggyötört vádlottal, B. Enikő lapunknak elmondta:

Kilenc hónapot voltam előzetesben, hét és fél hónapja vagyok házi őrizetben. Ha leveszik rólam a nyomkövetőt, akkor szeretném felvenni a kapcsolatot a bácsi hozzátartozóival, hogy bocsánatot kérjek tőlük. Kiszeretném fizetni nekik a temetés költségeit.

A bíróság szükségesnek tartotta az első számú szemtanú újbóli meghallgatását, ezért április 17-re napolta a tárgyalást.

Kiemelt kép: Kolontár Krisztián/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik