Belföld

Saját otthonában fosztottak ki egy 93 éves asszonyt

A Kalocsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy 24 éves budapesti férfivel szemben, aki tavaly februárban magát villanyóraszerelőnek kiadva Kalocsán a saját otthonában fosztott ki egy 93 éves egyedül élő asszonyt – közölte az ügyészség.

A 24 éves budapesti férfi és ismeretlen társa abból a célból, hogy pénzt szerezzen, tavaly februárban munkásruhában megjelent az egyedülélő, 93 éves kalocsai áldozatuk otthonában és arra hivatkozva, hogy a villanyórát jöttek ellenőrizni, bementek. A sértettel a két férfi valótlanul azt közölte, hogy a villanyórán hibát találtak. Hozzátették azt is, hogy ha fizet 20 ezer forintot, akkor a cserealkatrésszel visszajönnek és a hibát kijavítják, azonban ha nem fizet, akkor később több százezer forintba kerül majd a javítás.

Az idős, mindkét szemén szürkehályog miatt rosszul látó sértett a fentieket elhitte és a szobából kihozta a kért összeget. A vádlott és társa ezt kifigyelte, ezért, hogy eltereljék áldozatuk figyelmét, egy nyomtatvány kitöltésére kérték meg. Mialatt a sértett kitöltötte a papírt, a vádlott ezt kihasználva bement a szobába és a szekrényben lévő rejtekhelyről elvette az asszony maradék 70 ezer forintját is. Ezután a két férfi sietve távozott.

A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság rendelje el a korábban kiszabott és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció (MTI / Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik