Belföld

Kevesli a főügyészség Kocsis Istvánék büntetését

Mint arról korábban beszámoltunk jogerősen öt év letöltendő börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla Kocsis Istvánt, aki 2005 és 2008 között vezette az MVM Magyar Villamos Műveket. Kocsist az állami energiacsoport milliárdjait érintő hűtlen kezelés és sikkasztás ügyében ítélték letöltendő börtönre másodfokon. Egykori tanácsadóját, Szász Andrást 3 év börtönre ítélték, azzal, hogy legkorábban büntetésük kétharmadának letöltése után szabadulhatnak.

Varga-Sabján László egykori MVM-menedzsert két év börtönre ítélték három évre felfüggesztve, Kocsis feleségét pedig orgazdaságban és pénzmosásban találták érintettnek, de esetében a bíró fenntartotta az elsőfokú bíróság által kiszabott két év felfüggesztett börtönt. Kocsisnak és Szásznak mindemellett 15 napon belül, különböző jogcímeken több millió eurót kell megtéríteniük az MVM számára.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fellebbezést nyújtott be a Pécsi Ítélőtábla másodfokú határozata ellen, amelyben a bíróság az ügy valamennyi vádlottját bűnösnek mondta ki.

A fellebbviteli főügyészség a fellebbezésében a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés, foglalkozástól eltiltás és közügyektől eltiltás hosszabb tartamban történő megállapítását, valamint pénzbüntetés kiszabását, továbbá annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlottak bűnszövetségben követték el a terhükre rótt bűncselekményeket.

Az eljárás harmadfokon a Kúria előtt folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik