Belföld

Ellopott három pacalkonzervet, öt órával később bíróság elé állították

Az Érdi Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében állított bíróság elé egy érdi férfit, aki szerda reggel ellopott három pacalkonzervet a helyi Penny-ből. Az elkövető a ruházata alá rejtette az 1.437 forint értékű konzerveket, de tetten érték.

Az Érdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és még aznap délutánra az Érdi Járásbíróságra előállította.

A tárgyaláson a férfi beismerte tettét, arra magyarázatot adni nem tudott. Az Érdi Rendőrkapitányság pénzbírság kiszabására tett indítványt, míg az eljárás alá vont személy védője a legenyhébb szankció alkalmazását kérte. Az Érdi Járásbíróságnak az ügyben eljáró bírósági titkára a tárgyaláson lefolytatott bizonyítás eredményeként megállapította, hogy a férfi tulajdon elleni szabálysértést követett el, mely tettéért a bíróság figyelmeztetésben részesítette

A döntést a szabálysértési hatóság, az elkövető és a védő is tudomásul vette, így a végzés jogerőre emelkedett. Dr. Liziczay Sándor elnök kiemelte, hogy az ilyen típusú gyors eljárások generális visszatartó hatása rendkívül erős, hiszen a felelősségre vonás az elkövetéshez képest rövid időn belül megtörténik.

Kiemelt kép: iStockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik