Belföld

A Magyar Nemzet felszólította Orbán Viktort, lépjen ki az Európai Néppártból

A kormánylap megírta, mit vár a kormányfőtől. „Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére.”

A Magyar Nemzet szerkesztőségi cikke felszólítja a Fideszt, hogy  fejezze be a megalázó alkudozást az Európai Néppárttal, amely megtagadta Helmut Kohl örökségét, hogy megvalósítsa Soros György lázálmát, és amely már meg sem különböztethető a szocialistáktól, a liberálisoktól.

A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett. (…) A liberalizmus mára hadat üzent az ember mindhárom meghatározó identitásának.

Vallási, nemzeti és nemi identitás nélkül nincs Európa, európai kultúra és civilizáció – írja a Magyar Nemzet, amely szerint Jean-Claude Juncker,

Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja.

Az ő irányvonalát támogatják a néppárt ­vezetői, Joseph Daul és Manfred Weber. Nincs értelme, nem szabad velük egyezkedni.

A Fidesz nem engedheti meg magának, hogy a néppártban ma már kötelező liberális és szocialista szövetségben részt vegyen.

Innen csak egy lépés lenne, hogy előírják, a Fidesz egyezzen ki Gyurcsányékkal – írja a kormánylap, amely szerint árulás lenne, ha Orbán Viktor nem szakítana a néppárttal.

A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke.

Nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot. A magyar miniszterelnöknek muszáj lesz e harc élére állnia. Ez következik mindabból, amit eddig képviselt.

Szájer: A Fidesz abban érdekelt, hogy áthúzza a Néppártot a jobboldalra
A politikus szerint a Fidesz az Európai Néppárt legsikeresebb pártja.
Bayer Zsolt: a Fidesz jól járna kizárásával
Orbánék új pártot alapíthatnának, az Európai Néppárt a „legerősebb tagját” veszítené el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik