Belföld

A kormány levele miatt kell túlórázni a postásoknak

Ahogy korábban megírtuk, Orbán Viktor újra levelet küld a választóknak, amelyben felhívja a figyelmet az Európai Bizottság állítólagos beismerésére a migráció fokozásával kapcsolatban.

A levélben többek közt az áll, hogy

a bürokraták most arra készülnek, hogy újabb intézkedésekkel ösztönözzék a bevándorlást. A migránsvízum és a migránsbankkártya bevezetését követően több pénzt adnának Soros György bevándorlást támogató szervezeteinek. Továbbra is kötelező kvótákkal akarják szétosztani a bevándorlókat.

Az Indexnek több postás is arról számolt be, hogy a tájékoztatók kézbesítése akár napi két óra pluszmunkát is jelenthet számukra. Mint mondták, hiába számolnak be a leépítésekről a Postánál, ez az irodai alkalmazottakat érinti, kézbesítőkből pedig folyamatos a hiány.

Az egyik postás szerint a levelek kézbesítésére szabott szűk határidő nem betartható, ráadásul plusz nehézséget okoz számukra, hogy a levelek névre szólóak, így nem lehet csak úgy „kiszórni” őket.

A portál megkereste a Postát is, hogy megtudják, valóban kell-e túlóráznia a postásoknak, és ha igen, hogyan fizetik ki a túlórákat, de nem kaptak választ.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik