Belföld

Kitették a szűrét, késsel támadt a családra egy tatabányai férfi

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki nem bírta elviselni, hogy kitette a szűrét az élettársa.

A férfi egy tatabányai lakásban lakott az élettársával. 2017 novemberében meglátogatta őket nő testvére a barátjával. Mindannyian italoztak és a délutáni órákban a vádlott és élettársa összeveszett. A nő közölte a férfival hogy már nem szereti, és felszólította, hogy költözzön el a lakásból.

A férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy magához vett egy 20 centis kést, az élettársa felé fordult, majd megpróbálta mellkason szúrni. A nő belenyúlt a kés pengéjébe, ezért a szúrások nem érték el, a jobb kezének középső ujja viszont megsérült.

A férfi ezt követően az egyik vendégéhez fordult, és a kést a fokrészével a nyakához nyomta, majd hirtelen és erőteljes mozdulattal végig húzta azt a torkán. Amennyiben a penge élrészével történt volna a bántalmazás, úgy a sérülés elhelyezkedésére, és a használt késre figyelemmel a nyaki érsérülés bekövetkezésének reális lehetősége miatt életveszélyes állapot is bekövetkezhetett volna.

Az elkövető ezt követően a sógorára támadt. A szúrások csak azért nem találták el, mert maga elé kapott egy széket, és fejbe vágta vele, majd elvette tőle a kést. A férfi azzal fenyegetett meg mindenkit, hogy megöli.

Az ügyészség három év börtönt kért rá arra az esetre, ha a bűnösségét már az előkészítő ülésen beismeri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik