Belföld

2,6 milliárdos állami támogatást kapott az Orbánt reptető Garancsi cége

Feltöltötték a kormány honlapjára a Pénzügyminisztérium friss támogatási listáját. Eszerint decemberben közpénzben fürdették többek között

  • a ZÁÉV Zrt.-t, amiről januárban derült ki, hogy a Mészáros-birodalom részévé vált. Hatékonyságnövelésre 389,3 millió forintot kaptak.
  • a miniszterelnököt luxusgépen reptető Garancsi István többségi tulajdonában lévő Market International Zrt.-t, ami vasbeton elem előregyártó és betonacél megmunkáló üzem kialakítására 2 milliárd 653 millió forintot kapott.
Garancsi repteti Orbánt a luxusgépen 
Kötelékben repülnek a Vidi meccseire. 

Az mfor.hu pedi azt szúrta ki, hogy megszűnése előtt pár hónappal 752,3 millió forintos állami segítséget kapott a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt. A támogatást „jelentős innovációt tartalmazó komplex beruházásra” nyújtotta a kormány a szarvasi cégnek.

A Pénzügyminisztérium lapunknak küldött reagálásából azonban kiderül, a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt. a megítélt 752 millió forintos fejezeti kezelésű támogatást nem vette igénybe. A PM hozzáteszi, a cég a támogatási szerződés megkötését követően, az üzleti környezetük megváltozása miatt nem tudta vállalni a szerződésben rögzített kötelezettségeit, így elállt a tervezett beruházás megindításától és a megítélt támogatást visszamondta, a Pénzügyminisztérium részéről így a vállalat részére a kifizetés sem történt meg.

Kiemelt kép: Czelédi Zsolt/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik