Belföld

A kalauzokban fel sem merül, hogy ne lenne helyes leszállítani egy gyereket a HÉV-ről

hév H5 (Array)
hév H5 (Array)

Leszállított a kalauz egy 13 éves kislányt a szentendrei HÉV-ről kedden este fél nyolc körül – írtuk szombaton, egy felháborodott anyuka Facebook-bejegyzése alapján.

A nő leírta, hogy a kislányánál volt pénz a jegyre, de mivel Margit híd állomásnál az automata csak bankkártyát fogadott el, nem tudta megvenni. A gyerek elmondta ezt a kalauznak, és felajánlotta, hogy odaadja neki a jegy árát, a kalauz azonban leszállította a szerelvényről a gyereket.

Az anya hétfőn délelőtt azt írta szerkesztőségünknek, hogy a férje reggel bement a szentendrei HÉV irodába, hogy kérdőre vonja a kalauzokat.

Két kalauzzal tudott beszelni, szerintük ők leszállíthatják a gyereket, ha nincs jegye, fel sem merül bennük, hogy ez ne lenne helyes. A férjem felvetette nekik, hogy ez szülői oldalról nem így néz ki, illetve megkérdezte, hogy vajon mit mond erről a BKK szabályzata, de erre nem tudtak válaszolni. Az egyik elkezdte mondani, hogy ő úgy tudja, hogy a kishölgy akart leszállni, erre mar tényleg nem volt mit mondani.

Azt nem tudni, hogy a megkérdezett kalauzok között volt-e az, aki leszállította a kislányt a HÉV-ről. Az üggyel kapcsolatban kérdéseket tettünk fel a HÉV-eken a jegyellenőrzést végző BKK sajtóosztályának. Azt írták, vizsgálatot indítanak az ügyben.

A BKK válaszolt a HÉV-ről leszállított kislány anyjának
Szerintük ellentmondásos információkat írt, de nem arra, amiről a poszt szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik