Belföld

Rálőttek egy férfira Dunakömlődön

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást emberölés kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Z. 40 éves dunakömlődi lakos ellen.

A férfi tavaly nyáron Dunakömlődön összeszólalkozott ismerősével, akivel kölcsönösen bántalmazták egymást. Az ittas állapotban levő férfi egy 0.22-es kaliberű lőfegyverrel meglőtte a sértettet, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, előállították, majd gyanúsítottként történő kihallgatását követően őrizetbe vették. A bíróság azonnal rács mögé vágta a férfit.

A rendőrök az elkövető otthonában több lőfegyvert és több ezer darab lőszert is lefoglaltak. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a 0.22-es kaliberű lőfegyver és több, mint 1300 darab lőszer tartásához a férfinak nem volt engedélye.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte. A rendőrök a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik