Belföld

Tíz évet kapott a barátnőjét megfojtó vajdasági férfi

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntette miatt Cs. Cs. ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét. Így a barátnőjét Szegeden megfojtó vajdasági férfi jogerősen tíz év börtönt kapott.

A 2017 őszétől élt párkapcsolatban a barátnőjével, K. B. -val. Kiegyensúlyozott volt a kapcsolatuk, de a nő többször kifogásolta, hogy a férfi szerinte túl sok alkoholt iszik. Ezt szóvá is tette a férfinak.

2017 december 30-án a barátaikkal együtt érkeztek Vajdaságból Szegedre, hogy másnap közösen megünnepeljék a szilvesztert. A társaság egy szegedi lakásban szállt meg. December 31-én a kora esti órákban még két barátjuk csatlakozott hozzájuk. A társaság férfi tagjai a lakás konyhájában beszélgettek, italoztak.

Cs. Cs este 11-re egyedül megivott 7 deci töményt. Ezt követően a társaság a Széchenyi téri utcai ünnepségen köszöntötte az újévet, majd elmentek italozni. A férfi berúgott, ezért a lány már a szórakozóhelyen elhatározta, hogy szakít vele.

Hajnali 4 és 5 óra körül taxiba ültek, és elindultak haza. Ekkor a lány közölte a barátjával, hogy amiért ismét berúgott szakít vele. A férfi ezt tudomásul vette és lefeküdtek aludni, akárcsak az időközben hazaérkező barátaik.

Ébredés után szótlanul feküdtek egymás mellett az ágyon, amikor a férfi minden előzmény és szóváltás nélkül az ágyban mellette fekvő barátnőjéhez fordult, megragadta a nő nyakát, és azt szorítani kezdte. A férfi a védekezni próbáló nő fejét kétszer nekiütötte a falnak, majd ököllel neki esett.

Végül addig fojtogatta, amíg az el nem ájult, és életét vesztette. A férfi ezt követően magával is végezni akart. Kiment a konyhába, magához vett két kést, ezeket bevitte a szobába, ahol az ágy szélén ülve, mintegy 30 percen át vágott és metszett sérüléseket ejtett a bal alkarján.

Miután az öngyilkossági kísérlete nem vezetett eredményre, elhagyta a lakást, és egy szomszédot kért arra, hogy telefonon értesítse a rendőrséget és a mentőket, mert megölte a barátnőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik