Szociális lakbért fizet önkormányzati lakásáért a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke

A Budai Vár legelőkelőbb részén szociális alapon bérel 165 négyzetméteres lakást Halmágyi-Takács István, akinek cége 32 milliós nyereséget termelt 2017-ben.

Kedden számoltunk be arról, hogy a Habsburg főherceghez hasonlóan egy másik nagy vadász, Halmágyi-Takács István, a Safari Club elnöke is a Várnegyed előkelő részén, a Halászbástyához közeli Országház utcában jutott hozzá egy felújított műemléképületben található önkormányzati lakáshoz. Az  eredetileg 84 négyzetméteres, majd 165 négyzetméteres területűre növelt bérlakásért a vadászati szervezet vezetője az önkormányzat tájékoztatása szerint kevesebb mint 64 ezer forintot fizet havonta.

A Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke is bagóért bérel önkormányzati lakást
165 négyzetméter kevesebb mint 64 ezer forintért havonta egy felújított műemléképületben. A Budai Vár igazi vadászterület a tűzhöz közeli bérlőknek.

Az RTL Klub híradója szerint ez a kerületi szabályok szerint szociális lakbérnek minősül. A Safari Club elnöke ráadásul annak ellenére lakhat szociális alapon az ingatlanban, hogy közben könyvvizsgáló cége 35 milliós nyereséggel zárta a 2017-es évet. 

A csatorna megkereste az önkormányzatot az ügyben, ahol azt közölték:

a lakbért önkormányzati rendelet alapján állapították meg még évekkel ezelőtt, és az önkormányzat nem vizsgálhatja, hogy a bérlő vagyoni helyzete időközben miként változik.

Vagyis a budavári önkormányzat szerint minden a jogszabályoknak megfelelően történik.

Mindezzel Halmágyi-Takács István is elégedett, aki a 24.hu-nak azt mondta:

Az I. kerületi önkormányzat az országos átlagot messze meghaladóan jól működő önkormányzat, amely olyan módon működik, hogy az itt lakó embereknek az igényeit lényegesen jobban kielégíti és szolgálja, mint az országos átlag.

Majd kiemelte:

Én ennek az önkormányzat a működésével elégedett vagyok.

A kerületben egyébként nem csupán a Habsburg főherceg és a Safari Club elnöke jutott olcsón lakáshoz, de Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere és családja, illetve számos Fideszhez közeli fontos ember jutott kedvezményes áron önkormányzati bérlakáshoz.

Kiemelt kép: Semjén Zsolt Facebook-oldala, a kép bal szélén Halmágyi-Takács István