Belföld

Leváltotta az ellenzék a szombathelyi tévé vezetőjét

A kisebbségbe szorult fideszesek bevándorláspártiságot, ávósokat, posztkommunistákat emlegettek.

Mint korábban megírtuk, a szombathelyi közgyűlésben elbukta többségét a Fidesz, a csütörtöki közgyűlésen pedig átvette az irányítást az ellenzék.

A Mérce arról számol be, hogy ellenzéki javaslatra leváltották a Szombathelyi Televízió igazgatóját, Lovass Tibort, szerintük ugyanis az általa vezetett tévé se nem objektív, se nem pártatlan. Lovass egyben a Helyi Televíziók Országos Szövetségének elnöke, valamint az Evangélikus Egyház sajtófőnöke.

Az ülésen a Szombathelyi Médiaközpont vezetésével két évre Halmágyi Miklóst bízták meg, akinek feladata a pártatlan szombathelyi média megszervezése és az ingyenes helyi lap újraindítása lesz.

Lovass szakmai munkásságát, így a Savaria Filmszemle elindítását az ellenzék is elismerte, a Fidesz-KDNP képviselői pedig hosszan ecsetelték, politikai gyilkosságot és tisztogatást emlegetve. A fideszes Kecskés Lászlót egyenesen a kékcédulás választási csalásra emlékeztette Lovass kirúgása, arra, amikor ávósok költöztek a lakásukba gyerekkorukban, mikor apját eltávolították állásából, és télvíz idején kellett költözködniük. Szóba került az ellenzék „bevándorláspártolása” is.

Többször elhangzott a fideszesektől a döntés kapcsán, hogy „van egy diszkrét bája, amikor a posztkommunisták oktatják ki a nemzeti oldalt sajtószabadságról és médiafüggetlenségről”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik