Belföld

Megvonta a XV. kerületi polgármester az exfideszes helyettese jogköreit

Németh Angéla, Rákospalota baloldali polgármestere szerdán bizalomvesztés miatt azonnali hatállyal megvonta Victorné Kovács Judit alpolgármester minden feladat- és hatáskörét, valamint aláírási jogkörét. Victorné a XV. kerületi önkormányzat keddi testületi ülésén tartózkodott a költségvetési szavazáson, ezért – többek között az ő támogatásának hiányában – nem sikerült elfogadtatni az előterjesztést.

Az önkormányzat honlapján kiadott tájékoztató szerint az alpolgármester a költségvetési egyeztetéseken végig jelen volt, kifogást azonban korábban egyszer sem emelt.

Tartózkodott a költségvetési szavazáson Victorné élettársa, a Fideszből vele együtt kizárt, magánokirat-hamisításért elítélt Bitvai Nándor, valamint a korábban szintén a kormánypártban politizáló Merk Péter is.

A 24.hu kedden írta meg, hogy az önkormányzatban ismét felkavarta az amúgy is zavaros erőviszonyokat, hogy Orbán Viktor eltávolította a Fidesz választókerület éléről László Tamást, a kormánypárt korábbi parlamenti képviselőjét.

A kerületben jórészt a László körül kialakult konfliktusok következtében többször is szakadásnak indult a párt. Victorné és két társa is eredetileg a Fidesz frakciójában kezdte a ciklust, ám 2017-ben a baloldali polgármester, Hajdu László mellé állt. Az exfideszes csoport a parlamentbe távozó, DK-s Hajdu helyére kiírt időközi polgármester-választáson is a Lászlóval szemben induló, addigi alpolgármestert, Németh Angélát támogatta.

A csoport azonban az elmúlt hetekben látványosan ismét közeledni kezdett a Fideszhez. Ez csúcsosodott ki a költségvetési javaslat megbuktatásában.

Információink szerint a felmentett alpolgármester szerepkörét az MSZP-s Tóth Imre veheti át.

Kiemelt képünkön: Németh Angéla Fotó: Soós Lajos / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik