Belföld

Megtervezték 400 millióból az új villamosvonalat, csak épp nem építették meg

Több mint 400 millió forintot elköltött a főváros az újpalotai villamosvonal (az Astoriától a Pólus Centerig lett volna) megtervezésére, már csak azért is, mert nagy ígéret volt ez még évekkel ezelőtt.

Mások mellett Tarlós István főpolgármester is ígéretet tett arra, hogy 2019-re utazhatnak is az emberek az újpalotai villamoson, amelyet a városvezetés a 4-es metró leállított Bosnyák téri meghosszabbításának alternatívájaként tálalt.

Csakhogy 2016-ban lefújták a projektet. Most azonban a semmiből megjelent egy közbeszerzési hirdetmény, amiben az áll, hogy módosítják az újpalotai villamos tervezésére vonatkozó szerződést – írja az Index. Kiderült, hogy villamos nem lesz továbbra sem, csak egyéb munkákat csinálnak, azokat kell megtervezni most, 31 millió forintért. A BKK két feladatot rendelt meg:

  • a Sárfű utcai villamosperon akadálymentesítését Újpalotán, valamint
  • a Bosnyák tér, a Tisza István tér és Zugló vasútállomás környezetének forgalomtechnikai korrekcióját azzal a céllal, hogy a Thököly úton gyorsabban haladhassanak az autóbuszok.

„Mint a BKK állítja, ezek a munkák önmagukban, az újpalotai villamostól függetlenül is hasznosak, segítik, hogy az újpalotai utasok gyorsabban eljuthassanak a belvárosba” – írja a portál.

Kiemelt kép: Budapest, 2018. december 12. Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén Budapesten, a Városháza dísztermében 2018. december 12-én. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik