Belföld

Demokrata: Orbán és Gyurcsány a két leg…

Ki tetszik? Kikutatták, 500 ember megkérdezésével. Visszaállt a világ rendje. Hogy lehet akkor Karácsony népszerűbb Tarlósnál?

A Medián kutatása után egy nappal a kormánypárti Demokrata legfrissebb száma arról számol be, hogy toronymagasan Orbán Viktor vezeti a rokonszenves politikusok 15-ös listáját. Náluk Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a legellenszenvesebb.

A kormányfő mögött a dobogón jócskán lemaradva második Áder János államfő, harmadik pedig Kocsis Máté. A Fidesz-frakcióvezető azzal előzi be Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy „ellenszenvindexe gyakorlatilag nulla”.

Toroczkai László (Mi Hazánk) sem kevésbé népszerű náluk, de ellenszenvesebb, így „csak”ötödik. A Demokratánál azonban még így is népszerűbb, mint Karácsony Gergely (Párbeszéd), Szél Bernadett (független) és Kunhalmi Ágnes (MSZP).

Az ellenzéki blokkot Gulyás Gergely miniszter, Tarlós István főpolgármester és Kövér László házelnök követi, majd Hadházy Ákos (független) és Sneider Tamás (Jobbik) következik.

A megkérdezett ötszázak legkevésbé a DK két politikusát, Vadai Ágnest (14.) és Gyurcsány Ferencet (15.) szeretik.

Érdekes, hogy a kormánypárti hetilap Kocsis Máténál, Gulyás Gergelynél is azt jelezte, „ellenszenvindexük gyakorlatilag nulla”, ami ugyanúgy ellentmond a Medián reprezentatív közvélemény-kutatásának, mint az, hogy Karácsony Gergely népszerűbb Tarlós Istvánnál.

Gyurcsány népszerűbb, mint Kásler, Puzsér
Áder Jánost még Orbán Viktor sem tudja megelőzni, de Márki-Zay Péter nagyon feljött a Mediánnál. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik