Belföld

Gyurcsány népszerűbb, mint Kásler, Puzsér

Áder Jánost még Orbán Viktor sem tudja megelőzni, de Márki-Zay Péter nagyon feljött a Mediánnál.

A hvg.hu ismerteti a Medián közvélemény-kutatását arról, hogy állt januárban a politikusok ismertsége, népszerűsége. Az ezúttal 35 fős listát ismét Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő vezeti, de mindkettőjüknél visszaesést regisztráltak.

Abban sincs változás, hogy továbbra is Karácsony Gergely a legnépszerűbb (8.) ellenzéki pártpolitikus, de Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester őt is megelőzi (5.).

Ismertebbé váltak más ellenzéki politikusok is, Hadházy Ákos és Szél Bernadett esetében némi népszerűség-növekedés is látszik. Az intenzív kormányzati támadások miatt Sneider Tamás Jobbik-elnök mérsékelt népszerűsége érdemben nem változott.

Számottevően csökkent a fideszes politikusok közül Gulyás Gergely, Kásler Miklós, Kocsis Máté és Kövér László népszerűsége és a Mediánnál is azt mérték, hogy Karácsony Gergely sokkal esélyesebb kihívója lehet Tarlós Istvánnak (6.), mint Puzsér Róbert, aki a lista végén (33.) szerepel.

A lista alsó harmadának éllovasa Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke maga mögé utasított két minisztert (Kásler Miklóst, Trócsányi Lászlót) és egy sor pártelnököt (Toroczkai Lászlót, Sneider Tamást, Tóth Bertalant, Keresztes László Lórántot).

Kiemelt kotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik