Belföld

Ellenzéki képviselők jelentek meg a mentelmi bizottság ülésén

A mentelmi bizottság kedden tárgyal arról, hogy a december 12-i botrányba fulladt parlamenti ülés után milyen büntetést kapnak az ellenzéki képviselők.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a képviselők a december 12-i ülésnapon azzal akarták megakadályozni a törvény elfogadását, hogy elállták a pulpitusra vezető utat a levezető elnök elől, aki ezután egy mobil mikrofonba beszélve mondta el az aznapi szavazásokat a fideszes padsorokban.

Az ülésen ellenzéki képviselők jelentek meg, többek közt a párbeszédes Tordai Bence és Szabó Tímea, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, az LMP-s Ungár Péter, a DK-s Vadai Ágnes, akik azt szeretnék kérni, hogy legyen nyilvános az ülés, melynek tíz órakor kellett volna elkezdődnie, azonban úgy tűnik, zavart keltett a képviselők megjelenése, hiszen tíz óra után néhány perccel semmi sem történik.

Hargitai János, negyed 11 körül visszatért a terembe, ekkor az ellenzéki képviselők egymás után újra jelezték, hogy szeretnék, ha nyílt ülésen tárgyalnák az ügyet.

A mentelmi bizottság elnöke közölte, hogy házszabályellenes az ellenzéki képviselők igénye, mire az ellenzéki képviselők a házszabály módosítását vetették fel, azonban ezt az indítványt nem fogadták el.

A napirendet nem tudták elfogadni.

Egy harcot megnyertünk, folytatódik az Országgyűlés plenáris ülésén

– mondta Tordai Bence, aki szerint sikerrel vették a mai napot, és küzdenek tovább a rabszolgatörvény ellen.

A mentelmi bizottságban egyébként nincs többsége a Fidesznek.

Az ülésről szóló élő közvetítést itt tudják megtekinteni:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik