Belföld

Valahol ötször annyit kell várni egy térdműtétre, mint amennyit Kásler Miklós állított

„Tegnap nagy dérrel-durral bejelentette Kásler Miklós, hogy immár megérkeztünk Európába, mert oly drasztikusan csökkentek a várólisták, hogy nocsak! Azt mondta: Ma a legtöbbet, 126 napot a térdprotézis-műtétre kell várni. Na most az van, hogy ilyen számot nem tartalmaz a hivatalos NEAK várólista térdprotézis-műtét nyilvántartása, de 287-et (átlagos várakozási idő), illetve 668-at (max. várakozási idő) meg igen” – írta Facebookon Kunetz Zsombor oxyológus szakorvos, egykori légi mentő, akivel tavaly tanulságos interjút is készítettünk.

Kunetz Zsombor: Az orvoselit mindent meg fog tenni, hogy megmaradjon a hálapénzes rendszer
Egy maréknyi magyar orvos készpénzért vesz villát és aranyrúdban tartja a megtakarításait, hogy az adóhatóság ne lásson rá a fekete pénzekre. A Fidesz-KDNP óriási lehetőséget kapott az újabb kétharmaddal: a ciklus végére akár működő rendszerré lehetne alakítani a süllyedő hajót. Csak egy kis bátorság és pénz kell hozzá. Interjú.

Az Emmit vezető Kásler Miklós hétfőn azt mondta, hogy az elmúlt öt évben az akkori 70 ezres betegszámhoz képest mára a tervezhető beavatkozásokra várók száma 28 ezerre csökkent, ezzel Magyarország az európai középmezőnybe került. Kunetz Zsombor behjegyzése szerint viszont nem olyan rózsás a helyzet, mint ahogy a miniszter lefestette.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik