Belföld

Brutális verekedés volt a bulinegyedben

Brutális verekedés volt a bulinegyedben péntekre virradó éjszaka. Az Index információi szerint két férfi szabályosan péppé verte a VII. kerületi Vittula szórakozóhely környékén álló embereket a Kertész utcában, köztük nőket és külföldieket is.

Több szemtanú is azt állította, hogy a szomszédos házból kijövő férfiak előbb erőszakoskodtak a vendégekkel, majd a segítségükre siető közel harminc ember közül többeket súlyosan bántalmaztak. Egy nőnek több fogát is kirúgták.  A rendőrök 15-20 perc alatt értek ki a Kertész utcába, majd amikor közeledtek a helyszínre, a Kertész utca 4. szám alatti lakóházból egy nő kirohant az utcára, hogy jönnek a rendőrök, és a két verekedő férfi a nővel bemenekült az épületbe.

Egy olasz srácnak szabályosan leszakadt a fél arca, egy lánynak meg láttam, ahogy repülnek a fogai, miközben egy másik lánynak meg a földön rúgták a fejét

– nyilatkozta egy szemtanú. A kocsma zárt Facebook-csoportjában egy másik szemtanú az alábbiakat írta:

Az egyik csávó odaszólt egy lánynak (akinek a fogát kiverték) hogy “hé, te kurva”, a csaj visszakérdezett, hogy ez mégis mi a faszom volt, ekkor olyat kapott hasba, hogy csak pillogtam, ezek után konkrétan mindenkit, aki a Vittula előtt állt, szétbasztak, nagyon para volt

– írta, majd a lap megkeresésére, bővebben is kifejtette, hogy mi történt a kocsma előtt.

Jött két körülbelül harmincas faszi, akiknél volt egy gördeszka (asszem gördeszka volt) lényeg az, hogy valami hosszúkás tárgy. Azzal nekimentek egy csajnak, aki állt a Vittula előtt a járdán és valami olyasmit mondtak neki, hogy “hülye kurva” vagy ehhez hasonló, a kurva valami szinonimája. A csaj felháborodva visszakérdezett, erre meglökték. A következő már asszem az volt, hogy hasba rúgták, de úgy, hogy hátraesett szegény. És utána mindenki, aki kint állt a Vittula előtt, kapott. Az egyik csávó odaszólt a haverjának hogy “gyere már” és bokszállásban tartva a kezét mindenkinek nekiment. Mármint konkrétan volt egy csávó meg egy csaj, akik egy autónak dőlve cigiztek, és észre se vették, mi folyik körülöttük, és ők is kaptak. Nekem úgy tűnt, hogy már a deszkával hozzáütközős, lekurvázós manőverrel is direkt a balhét keresték.

Megkerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk, elfogták-e és kihallgatták-e már a két elkövetőt, az alábbi választ kaptuk:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2019. február 22-én 1 óra 30 perckor Budapest VII. kerületében, a Kertész utcában egy férfi előzetes szóváltást követően megütötte a sértettet, majd távozott a helyszínről. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre 10 percen belül kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség miatt indított eljárást, válaszadásunkig gyanúsított kihallgatásra nem került sor A nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem kívánunk adni.

Kiemelt képünk illusztráció.Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik