Belföld

Börtönbe küldenék az ózdi „rabszolgatartót”

Kényszermunkára fogta, sanyargatta áldozatát.

A 44 éves ózdi vádlott 2008-ban befogadott egy férfit, akinek azt ígérte, ha elvégzi a ház körüli munkát, gondozza az állatokat, fát vág, akkor a lakhatás mellett háromszori étkezést biztosít, és ad 3 ezer forintot. 2010-ben pénz helyett már csak dohányt, bort adott, miközben elvette a sértett szociális segélyét és közmunkáért járó pénzét.

2012-től már rendszeresen verte és egyre rosszabb minőségű ételt adott a férfinak. 

2014-ben egy kisméretű nyári konyhába költöztette a sértettet, majd amikor az próbált Miskolcon alkalmi munkát találni, elköltözni, utánament egy ismerősével. Visszavitték Ózdra, ahol egy fémlapáttal leütötte a sértettet, megrugdosta. Utána már csak kétszer adott enni. 2015-ben a sértett újra megpróbált elköltözni, de a vádlott ismét visszavitte, és újból megverte. Eltiltotta a közmunkától is, nehogy elmondhassa valakinek a történteket.

A vádlott három éve egy ásóval próbált a sértett a fejére sújtani, amiért nem ásott elég mély gödröt. A férfi védekezett, kézfeje középcsontjai eltörtek, deformitással gyógyultak. Egy éve a vádlott úgy ítélte meg, hogy kevés fát vitt az erdőből, ezért acélbetétes bakanccsal fejbe rúgta, a sértett őrlőfoga gyökerestől kitört.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves férfi ellen a sértett sanyargatásával elkövetett kényszermunka, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés miatt. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Bűn, de Magyarországon is vannak rabszolgák
Van olyan település, ahol 50-100 rabszolga dolgozik különböző családoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik