Belföld

Szótlanul üli végig a tárgyalásokat a felsőzsolcai csecsemőgyilkos anya

Ma a szakértői vélemények ismertetésével folytatódott a Miskolci Törvényszéken annak felsőzsolcai hatgyermekes asszonynak a pere, aki megszülte, majd az udvari vécébe dobta az újszülött kisfiát.

A 43 éves nőt alhasi fájdalmakkal szállították kórházba még 2017 májusában. Az orvos miután megvizsgálta, értesítette a rendőröket, hogy nem régiben szülhetett. A bejelentést követően a rendőrök kimentek a helyszínre, és az udvari vécé emésztőgödrében megtalálták a halott csecsemőt.

A büntetőeljárás során az orvos szakértő megállapította, hogy Bálint élve született, és elég fejlett volt ahhoz, hogy életben maradjon, a halál okának pedig az ellátatlanságot jelölte meg. Az asszonyt többször is kihallgatták, ezek során többször arra hivatkozott, hogy nem tudta magáról, hogy terhes. A gyakori hasi fájdalmait pedig gyomorbántalmaknak gondolta.

Később kiderült, hogy a terhességét a családja és környezete előtt titkolta a nő. Amikor arról kérdezték az ismerősei és a hozzátartozói, hogy mitől változott meg a mozgása és a testalkata, azt válaszolta, hogy daganatos beteg.

Az ominózus napon az asszony erős hasi görcsökre panaszkodott. Ezért a férje és lánya a kerti árnyékszékhez kísérte. A nő bement, majd az ajtót magára zárva a padlón megszülte a közel háromkilós babát. A szülést követően a köldökzsinórt elszakította, de a csecsemőt nem látta el, hanem holtan, vagy a haldoklás szakaszában bedobta az udvari vécé emésztőgödrébe.

Az ügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az anya ellen.

A borzalmas ügyben hétfőn volt a hatodik tárgyalási nap. Az asszony azonban mind ezidáig nem adott magyarázatot a bíróságnak a cselekedetére. Megtagadta a vallomást és egész egyszerűen megszólalni sem hajlandó a bírósági tárgyalásokon. Amikor megszólalt, akkor mindössze annyit mondott, hogy nem ölte meg a gyermekét. Ezen kívül azonban semmilyen kérdésre nem felel, és a szakértői véleményekre sem reagál.

Utolértük a hatgyermekes családot, de amikor közöltük, hogy milyen ügyben keressük őket, akkor a nő apósa azonnal ránk csapta a telefont.

Április elején az orvos szakértő meghallgatásával folytatódik a csecsemőgyilkossággal vádolt anya pere.

Csecsemőgyilkosság Borsodban - a hatgyermekes anya állítja, nem tudta, hogy terhes
Az asszony azt mondja, még szülés reggelén - amikor már rosszul volt – sem jött rá, hogy várandós. A pici holttestére a latrinában bukkantak rá. Az anya szabadlábon van.
Túllépett a csecsemőgyilkos családja a tragédián – beszéltünk a meghalt kisfiú szüleivel
A nő azt állítja, nem tudta hogy terhes. Kiderült, hogy pontosan miben halt meg a csecsemő szülés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik