Belföld

Túllépett a csecsemőgyilkos családja a tragédián – beszéltünk a meghalt kisfiú szüleivel

A napokban lenne egyéves az a Felsőzsolcán született kisfiú, akinek azért kellett meghalnia, mert az anyja miután titokban megszülte nem gondoskodott róla rendesen. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a 41 éves asszonnyal szemben. Kiderült, hogy ellátatlanság miatt halt meg az újszülött baba.

A felsőzsolcai a hatgyermekes család ugyanúgy éli a mindennapjait a település egyik legszegényebb részén, mint a tragédia előtt. Legalábbis ez derült ki akkor, amikor beszéltünk szülőkkel és a család egyik szomszédjával

Maga meg kitől kapta meg az elérhetőségünket? Hagyjon már engem a kérdéseivel. Na, csaó

– vetette oda lazán a ház ura, majd elköszönt.

Beszéltünk a család egyik szomszédjával is, de ő sem volt sokkal beszédesebb. Annyit azonban megtudtunk, hogy az érintett család összetart a bajban és mostanra már ugyanúgy éli a mindennapjait, mint a szörnyűség előtt.

Szoktam látni őket, de semmi különös nincs velük. Törődnek a gyerekeikkel és ugyanúgy élnek, mint azelőtt. Az anyuka nem dolgozik, a férje pedig nem tudom, mivel foglalkozik. De mi nem foglalkozunk velük

– mondja szűkszavúan.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 41 éves nőt alhasi fájdalmakkal szállították kórházba tavaly májusban. Az orvos miután megvizsgálta értesítette a rendőröket, hogy nem régiben szülhetett. A bejelentést követően a rendőrök kimentek a helyszínre, és a ház egyik mellékhelyiségében megtalálták a halott csecsemőt.

A büntetőeljárás során az orvosszakértő megállapította, hogy a csecsemő élve született, és elég fejlett volt ahhoz, hogy életben maradjon, a halál okának pedig az ellátatlanságot jelölte meg. Az asszonyt többször is kihallgatták, ezek során többször arra hivatkozott, hogy nem tudta magáról, hogy terhes. A gyakori hasi fájdalmait pedig gyomorbántalmaknak gondolta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

Galéria
Fotó: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik