Belföld

Nem tetszett a címe Kövérnek, nem tehette fel a kérdését Vadai Ágnes

Kövér László házelnök visszautasította Vadai Ágnes DK-s képviselő honvédelmi miniszterhez intézett azonnali kérdését, mert az Kövér szerint sérti az Országgyűlés tekintélyét, írja az Index.

Lezsák Sándor levezető elnök nem ismertette, mi volt Vadai kérdése, illetve pontosan mi sérti a Ház tekintélyét, de az Index utánajárt, mi volt az ominózus kérdés:

Az világos, hogy maga katonaként és miniszterként megbukott, de milyen érzés, hogy emberként is egy nagy 0?

A DK-s képviselő szerint már másodjára nem hangozhatott el ez a kérdés, az előző változatban ugyanez volt a címe, annyi különbséggel, hogy akkor még betűvel kiírta a nullát.

A házszabály alapján a házelnök azt az irományt utasíthatja vissza, ami az Országgyűlés tekintélyét sérti, azt ő ítéli meg, pontosan mit tart sértőnek. Az Országgyűlési törvény szerint egyébként az számít sértésnek, és akkor lehet megvonni a szót a felszólalótól, ha a

felszólalása során az Országgyűlés tekintélyét vagy valamely személyt, csoportot – így különösen valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget – sértő vagy illetlen kifejezést használ.

A képviselő egyébként  arról kérdezett volna, hogyan szivárgott ki az a dokumentum a Honvédkórház ellátásáról, amit az LMP-s Demeter Márta igényelt a haldokló édesanyjának.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik