Közélet

VIP-ellátás miatt szállt bele a kormánysajtó Demeter Mártába, aki csak gyógyíthatatlan édesanyjával akart együtt lenni

Az elmúlt órákban a Fidesz embertelen támadást intézett Demeter Márta ellen propagandaportálján, az Origo.hu-n. Az LMP társelnöke nem vett igénybe VIP-szolgáltatást a Honvédkórházban. Mindössze arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat. Erre ugyanakkor az intézményben már nem kerülhetett sor

– áll az LMP közleményében.

A párt arra reagált, hogy társelnökükről cikk jelent meg a kormányoldali portálon, miszerint „Demeter Márta lebukott: VIP-kártyát kért a Honvédkórházban”.

A közlemény alapján világos, hogy nagyon csúnyán lyukra futott az Origo azon igyekezetükben, hogy a minap a harmadik nemzetbiztonsági átvilágításán  megbukott az országgyűlési képviselőt lejárassák.

Nemzetbiztonsági kockázatot találtak Demeter Mártánál
Ezért haladéktalanul meg kell szüntetni a képviselőnek az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát.

Demeter Márta hétfőn úgy bukott meg az átvilágításon, hogy előtte kétszer már sikeresen átment rajta. Az újabb átvilágítást azután kezdeményezték a Honvédelmi és rendészeti bizottsági alelnökénél, hogy titkos dokumentumokra hivatkozva arról beszélt, Orbán Viktor egyik lányát magyar honvédségi repülőn szállították, ami téves információnak bizonyult.

Kövér László házelnök kezdeményezte Demeter Márta bizottsági alelnöki tisztségének megvonását, és bizottsági tagságának felfüggesztését, ami példátlan a rendszerváltás utáni Magyarország történetében.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik