Belföld

Kiverte anyósa fogait egy szekszárdi férfi

Két év felfüggesztett börtönt kapott a Szekszárdi Járásbíróságon jogerősen az a férfi, aki maradandó fogyatékosságot okozott az anyósának egy családi balhé során.

A férfi élettársi kapcsolatban élt az asszony lányával. Az élettársak kisebb-nagyobb megszakításokkal az anyósék házában éltek. A férfi viszonya megromlott a párja szüleivel, akik többször is mondták neki, hogy szeretnék, ha elköltözne a házukból.

2017 októberében az egyik nap amikor a férfi hazament észrevette, hogy egyes használati tárgyakra rá volt írva, hogy az a párjáé. Ettől ideges lett, és ezt szóvá is tette az éppen akkor hazaérkező élettársának, akivel szóváltásba keveredett.

A családi veszekedés odáig fajult, hogy az anyós közölte a vádlottal: „takarodjon el a házból!” Az asszony ezt követően kiment a konyhába és becsukta maga mögött az ajtót. A veje azonban utána ment és ököllel arcul csapta, majd elment a házból.

Az ütés miatt az asszonynak  négy metszőfogát is el kellett távolítani, illetve az alsó ajkán 1 cm hosszú repesztett sérülés keletkezett. A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, ezért 2 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik