Belföld

150 ezerre büntették a rendőröket szidalmazó tüntetőt

150 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a bíróság egy fiatalembert mert a tavaly áprilisi tüntetésen szidta a rendőröket, és arcukba fújta a dohányfüstöt.

A 20 éves férfi a késő esti órákban részt vett az V. kerület, Kossuth Lajos téren tartott tüntetésen, ahol a helyszínt és az Országházat rendőrök biztosították.

A férfi a tüntetés során a rendőrsorfalhoz lépett és perceken át sértegette, szidalmazta a szolgálatot teljesítő rendőröket, egyesekkel szemben kifejezetten gyalázkodó kifejezéseket használt. A férfi több rendőrnek is szándékosan cigarettafüstöt fújt az arcába.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség háromrendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést a terhelttel szemben.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva, a váddal egyező jogi minősítés szerint a férfival szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik