Belföld

Akár 15 évet is kaphat a kecskeméti muskátlirabló

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás és többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy 30 éves kecskeméti férfival szemben, aki tavaly április 12-én délben egy társasházból virágokat lopott, majd az őt tetten érő idős férfit és egy ott lakó nőt is megverte, hogy a magával vihesse a növényeket.

A 30 éves kecskeméti férfi alig egy hónapja szabadult a korábbi börtönbüntetéséből, amikor a Rávágy téren bement az egyik társasházba és az emeleti lépcsőfordulóból ellopta a virágokat. Két ott lakó nő észrevette, hogy miben mesterkedik és felszólították őt, hogy adja vissza a virágokat.

A férfi nem hallgatott rájuk és a virágokkal együtt lelépett. Mintegy fél óra múlva visszatért a lépcsőházba azért, hogy az ott lévő két faládába ültetett 3-3 tő muskátlit is ellopja. Ezt észlelte a házban lakó 86 éves férfi, és rászólt, hogy adja vissza a virágokat. A rabló félrelökte a férfit, aki emiatt elvesztette az egyensúlyát és csuklóját a lépcsőkorlátba ütötte.

A viráglopásnak egy nő is szemtanúja volt, aki a lépcsőházi bejárati ajtót kezével igyekezett zárva tartani, de a rabló őt is félrelökte és a muskátlikkal együtt kimenekült az utcára. Ott a virágokat letette a földre, majd megpróbálta ököllel megütni az őt üldöző idős férfit, aki kivédte az ütést.

A virágrabló férfi aznap több környékbeli lépcsőházba is bement, és a függőfolyosókról bakancsot, horgászasztalt, ruhaneműket, sőt gáztűzhely rózsafejet és edényrácsot is ellopott.

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfit az ügyészség kétrendbeli rablással és többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, amely a bűnhalmazat és a férfi előélete miatt akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő. Az ügyészség fegyházat kért a letartóztatásban lévő férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik