Belföld

A futónővel erőszakoskodó férfi felfüggesztett büntetést érdemel csak ügyvédje szerint

Meghosszabbították annak a 37 éves budapesti férfinak a letartóztatását, aki október 14-én meg akarta erőszakolni a budapesti Jászberényi úton Makai Viktóriát – tudta meg a 24.hu. H. István ügyvédje, Vidákovics Béla Zsolt lapunknak azt mondta, hogy ügyfele mindent beismert a folytatólagos kihallgatása során, és hamarosan bíróság elé állítják.

Elkészültek a szakértő vélemények ügyfelem és a sértett vonatkozásában is. Az elmeorvosi szakértői vélemény azt állapította meg, hogy ügyfelem abortív (csökevényes) kóros ittassági állapotban szenvedett a cselekmény elkövetésekor. Ez egy olyan tudatzavari állapotot jelent, ami súlyos fokban korlátozta abban, hogy felismerje a cselekménye súlyát és veszélyességét. A sértett esetében pedig orvosszakértői vélemény született, hogy megállapítsák, mennyire voltak súlyosak a sérülései

– mondta Vidákovics.

Pár hét múlva már a bíróságon folytatódik a futónővel erőszakoskodó H. István ügye. Az ügyvéd elmondta, mire számít a március 14-re kitűzött előkészítő ülésen:

Ügyfelem semmit nem vitat. És mindent befog ismerni az előkészítő ülésen is. Korlátozott elmeállapotban cselekedett, és nagyon megbánta, amit tett. Azt mondta, hogy a ballagásakor ivott utoljára, és nem tudta, hogy ilyen hatással lesz rá az alkohol. Biztos, hogy ezek után soha többé nem fogyaszt alkoholt. Ha azt nézem, hogy mi lenne az a reális büntetés az esetében, akkor azt mondom, hogy egy felfüggesztett büntetés. Súlyos bűncselekményt követett el, de a társadalomra nem jelent több veszélyt. A letartóztatásban töltött idő elég elég tanulsággal szolgált számára. A családja is kitart mellette a bajban.

A férfi a támadás során kétszer is kísérletet tett arra, hogy megerőszakolja Makai Viktóriát, ám nem volt merevedése, ezért ez végül meghiúsult. Ekkor ért oda a többgyermekes nő férje, aki véget vetett a támadásnak.

A kétgyerekes anyának felrémlett, hogy egy közeli üzletben már többször is látta a férfit. A részletes személyleírása után a nyomozók azonnal a futónő által említett bolt felé vették az irányt. Az üzletvezetőtől megtudták, hogy a férfi nemrég indult el a munkahelyi buliból, ahol alkoholt is fogyasztott.

H. István felesége pont akkor üzent férje főnökének, amikor az a rendőrökkel beszélgetett. Arról érdeklődött, hogy mi történt urával a céges bulin, mert véresen ment haza.  A nyomozók azonnal tudták, hogy hova kell menniük. Amikor kiértek a lakáshoz, a férfi felesége nyitott ajtót nekik, H. Istvánt pedig a kamrában, a hűtő mögött találták meg anyaszült meztelenül.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére tavaly október 14-én éjszaka érkezett bejelentés, hogy egy futónőt a X. kerületi Jászberényi úton ismeretlen személy megtámadott. A rendőrök az elkövetőt a bejelentéstől számított másfél órán belül lakcímén elfogták. Ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik