Belföld

Kórházban hallgatták ki a Fővárosi Törvényszékről megszökött rabot

Sokat javult az állapota annak a 35 éves férfinak, aki fegyvert szerzett, majd megszökött a Fővárosi Tőrvényszékről.

Sz. Károlyt megoperálták a Péterfy Sándor kórházban, majd kiengedték az intenzívről és átszállították a tököli rabkórházba. Így mostantól ott gyógyul tovább. Mivel az állapota már lehetővé tette, ezért sor került a kihallgatására is.

Gyanúsítottként kihallgatták, és beismerő vallomást tett

– közölte megkeresésünkre a BRFK sajtóosztálya.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra múlt pénteken 11 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Budapest V., Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, majd elvette a fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly a Budapest V., Stollár Béla és Bihari János utca kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail típusú autót, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy menekülésében segítse.

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra. A fegyveres férfi a túszával együtt a Hungária körúton haladt a Stadion felé, majd a Besnyői utcánál jobbra kanyarodott a Stefánia út irányába.

Ezután a Thököly út felé menekült; a férfi végig fegyvert szorított a sofőr fejéhez. A Nissan a Thököly úton haladt a Bosnyák tér irányába, majd tovább a Csömöri úton és a Nyírpalota úton a rendőri zárás eredményeként feltorlódott forgalom miatt az autó megállt. Sz. Károly kiszállt és a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződése felé futott.

Akadályozta a rendőrök munkáját a szökött fogollyal dulakodó sofőr
A túsztárgyaló szerint bátorítólag hatott volna a lakosság számára, ha megjutalmazzák az autó vezetőjét.

Közben megkísérelt megszerezni egy másik gépkocsit. A rendőrök a kereszteződésben érték utol a gyalogosan menekülő Sz. Károlyt. A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. A férfi mostantól a tököli rabkórház vendégszeretetét élvezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik