Belföld

Kavicson térdepeltették, verték, megégették fiatalabb társaikat a gyermekotthonban

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás, rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat három 16-17 éves fiatal ellen, akik rettegésben tartották a társaikat egy Somogy megyei gyermekotthonban.

A 16 éves elkövető tavaly nyáron úgy „leckéztette meg” az egyik kiskorú társát, hogy belökdöste az üres szobájába és ököllel ütötte a fejét és a fülét. A bántalmazásba bekapcsolódott a 17 éves társa is, míg harmadik társuk azt figyelte, hogy jön-e valaki.

A brutális fiatalok ezt követően egy asztalhoz térdepeltették a diáktársukat, majd felszólították, hogy harapjon rá az asztal szélére, majd ebben a testhelyzetben ököllel ütötték a fejét. A bántalmazással ezt követően sem hagytak fel, a gyerek kezét az asztalra tették, és ujjait egy kés nyelével többször megütötték. Kavicsot szórtak a szobára és rátérdepeltették, közben többször is a vádlijára ugrottak. A verés végén pénzt követeltek tőle.

A bántalmazásban részt vevő 17 éves elkövető egy másik 13 és fél éves gyereket  is terrorizált, úgy, hogy kétszer is megégette. Amikor a gyerek elsétált mellette az udvaron, egy vihargyújtóval megégette a bal karját, majd másnap elnyomott egy cigarettát a jobb lapockáján. A gyerek 8 napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. Cinkostársa pedig ököllel esett neki, hogy elvegye a cigijét.

Az ügy két vádlottja letartóztatásban van, a Kaposvári Járási Ügyészség velük szemben javító intézeti nevelés alkalmazását, míg szabadlábon lévő harmadik társukkal szemben próbára bocsátást indítványozott.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:  iStockphoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik