Belföld

Fejszével ütötték Suzit

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást G. István és M. Antal kungyalui lakosok ellen.

G. István barátjával együtt súlyosan bántalmazott egy kutyát, ami pár napja került a tulajdonába. Madzagot tettek Suzi nyakára, amelynek segítségével lefogták, majd egy fejszével többször a fejbe vágták, miközben rugdosták is.

Az állatkínzást követően a magára hagyott kutya elszökött és egy közeli házba bemenekült. Az ott lakó emberek azonnal ételt, italt adtak a rémült, vérző állatnak és segítséget kértek. A kutya megmentésére civilek, orvosok és állatmentők is összefogtak.

Köztük egy szabadnapos törökszentmiklósi rendőrnő is, aki saját kocsijával vitte Suzit Monorig. Innen az állatvédők szállították Budapestre, ahol ellátták és azonnal megműtötték a súlyosan sérült ebet. A kutyus az időben érkező segítség hiányában biztosan elpusztult volna.

A rendőrök azonosították a 26 éves férfit és a 32 éves hasonszőrű társát. A két férfi beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik