Belföld

Az LMP lámpacserét és Tiborcz-adót akar

A párt ismét benyújtja törvényjavaslatát.

Vágó Gábor, az LMP antikorrupciós szakszóvivője az Elios-ügy kapcsán úgy vélte, nem meglepő, hogy az OLAF-jelentés ellenére az Orbán-kormány az Orbán Viktor vejének érdekeltségében álló cég ügyét lezárta.

Azzal azonban, hogy a kabinet úgy döntött, nem kéri az uniós támogatás kifizetését, 13 milliárd forintnyi közpénz úszik el. Az LMP törvénnyel vetne véget az adófizetők megkárosításának.

A Tiborcz-adó fizetésére azok lesznek kötelezettek, akik olyan jogsértést követnek el, amely eredményeként a magyar államnak az Európai Unió intézményei felé visszafizetési kötelezettsége keletkezik.

Az illeték mértéke a javaslat szerint a visszafizetendő összeg 100 százaléka lesz. Az LMP szerint a közpénzek hatékony védelme minden felelősen gondolkodó politikusnak nyilvánvaló kötelessége. A párt ezért felszólítja a parlamenti frakciókat, hogy támogassák a törvényjavaslatot.

Hadházy Ákos Tiborcz-adóval sújtaná az EU-s támogatásokat elcsalókat
Keményen büntetné az LMP-s politikus azokat, akik után fizetnie kell a magyar államnak.

Közben Angyal Károly Tibor, a Baranya Megyei Közgyűlés LMP-s képviselője és Kóbor József, az LMP Baranya megyei elnöke bejelentette, hogy Pécsett az Elios-lámpák kicserélését követelik. Szerintük azok ugyanis balesetveszélyesek.

Kiemelt képünk a 24.hu montázsa, Tiborcz István látható rajta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik