Belföld

„Úgy jársz, mint az első feleségem” – elszólta magát a feleségét 20 éve kútba fojtó férfi

A Budapest Környéki Törvényszék ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki kútba fojtotta a feleségét húsz évvel ezelőtt.

A férfi 1982-ben kötött házasságot a nővel, aki a közös gyermekük halálát követően depressziós lett, majd éveken keresztül krónikus alkoholizmussal is kezelték. A pár házassága egy idő után megromlott, és N. T. többször is megverte a nőt. 1999. február elején a férfi elhatározta, hogy kútba öli a feleségét, és balesetnek álcázza a bűncselekményt.

A férfi bort vett a feleségének, amitől súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alá került. Ezt követően a kúthoz hívta, hogy mutatni akar neki valamit.  A kúthoz érve megfogta felesége lábait és fejjel lefelé a kútba lökte, melyből előzőleg a vödröt eltávolította.

A férfi előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, aki még a fulladás bekövetkezte előtt több mint egy órát szenvedett.  N. T a tettét követően befedte a kutat, követ helyezett a tetejére, majd másnap értesítette a tűzoltóságot, hogy a felesége a kútba fulladt.

Tettére alig több mint egy évvel ezelőtt derült fény, amikor azzal fenyegette a második feleségét, hogy úgy jár mint az első. Ezt követően a rendőrségen az asszony tett feljelentést a férje ellen.

A bíróság 13 év fegyházra ítélte az elkövetőt. Az ügyész a döntést tudomásul vette, a férfi a tényállás megalapozatlansága miatt, védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik