Belföld

Agyonverte a szeretője élettársát, hogy megszerezze a nőt

Életfogytiglant kapott az a Baranya megyei férfi, aki agyonverte szeretője élettársát. A bíróság döntése értelmében a gyilkosságot elkövető férfi feltételes szabadságra sem bocsátható. A nő három évet kapott bűnpártolásért.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint az elsőrendű vádlott férfi és a másodrendű vádlott nő régi ismerősei egymásnak. A nő hosszabb ideje élettársi kapcsolatban élt. Az asszony össze akart költözni a szeretőjével, ezért hazament, hogy összepakolja a holmijait. Elkísérte a házhoz az új párja is.

Amikor a sértett észrevette a kiskapu oldalában várakozó férfit, kérdőre vonta, hogy ki ő és mit keres ott. A férfi közölte, hogy a nőt várja, de a sértett felszólította, hogy menjen el, mert az élettársa nem akar tőle semmit.

A két férfi dulakodni kezdett, melynek során a sértett a bicskával az elsőrendű vádlottat a nyakán, kulcscsontján és a kezén is megsebezte. A dulakodás során az asszony szeretője bejutott a lakásba, ahol a két férfi tovább folytatta a verekedést.

Az asszony szeretője felkapott egy kisbaltát és legalább négy alkalommal lesújtott a nő élettársára. A férfi olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy meghalt. A történtek után a nő bejelentést tett a rendőrségen, de a szeretője kérdésére azt állította a nyomozóknak, hogy egy ismeretlen személy végzett az élettársával.

Az asszony felhívására a szeretője elhagyta a helyszínt, és az épület mögötti kis házból kísérte figyelemmel a nyomozó hatóság helyszínelését. Másnap a nő érte ment, a férfi a házban megmosdott, felvette a nőtől kapott tiszta ruhát, a bűncselekmény során viselt ruháit pedig kidobta egy kukába. A nő és a szeretője ezt követően Pécsen bujkált.

Az ítélet ellen a gyilkos és szeretője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik