Belföld

Álmában szúrta mellkason a barátját egy gödi férfi

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít.

Gy. A. gyanúsított és a későbbi áldozata csaknem hat éve állnak baráti kapcsolatban. Pénteken este találkoztak, elszívtak egy „füves cigit”, majd autóval elmentek 23 és 24 óra között Gödön a Duna-partra. A sértett az autóban ülve elaludt. Gy. A minden előzmény nélkül elővett egy fekete műanyag nyelű, 11,5 cm pengehosszúságú kést és mellkason szúrta.

Barátja a szúrás hatására felébredt. Amikor meglátta a kést a mellkasában, kinyitotta a jármű ajtaját, kiszállt a kocsiból, kihúzta a kést, majd levette a kabátját, a pulóverét és a pólóját, és elszorította a vérzést.

Ekkor a gyanúsított arra utasította, hogy szálljon be a járműbe, és elindultak a Váci Jávorszky Ödön Kórházba. Útközben a kést a gyanúsított az áldozat kérésére Sződliget után kidobta az autóból. A megkéselt személyt továbbszállították a budapesti Honvéd Kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A gyanúsított a cselekmény elkövetése után a sértett szüleinek a lakására ment, ahol azt a tájékoztatást adta a szülőknek, hogy egy ismeretlen ember megszúrta a barátját.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a 22 éves férfi bűnügyi felügyeletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik