Belföld

Nem adott pénzt a nagymamája, megölte

Vádat emeltek a 36 éves cserszegtomaji nő ellen.

A nő azért ment el 81 éves nagymamájához Sarkadkeresztúrra, hogy pénzt kérjen. Mivel nem akart adni a két nő között vita alakult ki. Az unoka a szerszámosládából kivett egy baltát, és a konyhában a neki háttal álló idős nőt kétszer fejbe vágta.

Az idős asszony összeesett, a vádlott egy ideig a szomszéd szobában dohányozva hallgatta nagyanyja hörgését, majd még legalább ötször lesújtott rá a baltával. Az idős nő meghalt.

Unokája a holttestet egy irhakabáttal az udvari kukába rejtette, összetakarított a házban. A baltát letörölte, a véres szőnyeget elrejtette, az összevérezett függönyt elégette.

Magához vette az idős asszony laptopját és ékszereit és indulni készült, amikor megérkezett nagyanyja szomszédja és más rokonai, akik értesítették a rendőrséget.

A Békés Megyei Főügyészség a 36 éves nőt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolta meg. Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik. (mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik