Belföld

Késsel rabolták ki a vasúti jegypénztárost Nagymaroson

A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egymillió forint reményében rabolt ki egy vasúti jegypénztárost Nagymaroson.

A helyi férfi tavaly nyáron elhatározta, hogy kirabolja Nagymaros-Visegrád vasútállomás jegypénztárosát,  abban bízott, hogy a pénztárban legalább egymillió forintot talál.

A férfi tervét tettek követték. Fekete hosszúnadrágot és kapucnis fekete felsőt húzott,  magához vett egy fekete pólót, azért, hogy azt az arca elé kötve álcázza magát. A menekülése megkönnyítése érdekében váltóruhát is összekészített, ezt a Duna-parton rejtette el.

Ezt követően az állomás épületéhez ment és egy késsel a kezében figyelt.

Amikor  a pénztáros éjfél előtt kilépett a pénztárból a férfi odaszaladt hozzá és késsel a kezében betaszigálta őt a pénztárba, majd a széfben lévő pénz átadását követelte. A pénztáros azt felelte neki, hogy nincs pénz a széfben. Mikor a vádlott meglátta, hogy a széf csakugyan üres, a pénztári íróasztal fiókját kirántotta, és az ott talált 31 ezer forintot a zsebébe gyűrte és elfutott.

A pénztáros az állomásra érkező vonat mozdonyvezetőjétől kért segítséget.

Az elkövető a Duna-parton elrejtett váltóruháját magára vette, az addig viselt ruházatot pedig meggyújtotta, majd a késsel együtt a folyóba dobta. Az elrabolt pénzt pedig pár nap alatt elköltötte. A férfit tíz nap alatt elfogták és őrizetbe vették.

A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett rablással vádolja a férfit, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik